Hur var det i Tatarstan 3 – 11 juni

Som det planerades på årsmötet gjorde vi en resa till Volgaområdet. Det var 8 personer i vår grupp och vi använde en av sista möjligheter att flyga direkt till Kazan med Finnair.

Det är en otroligt vacker och gästvänlig plats som hör till de intressantaste i Ryssland. Kazan kallas ibland “tredje huvudstaden”  – efter Moskva och Sankt-Petersburg – och detta kan vi understöda.

Mest spännande var att uppleva den reela tvåspråkigheten som finns i Tatarstan. Mitt i Ryssland lever både islam och annorlunda traditioner, utan att nämna på maträtter som påminde oss om vår resa till Uzbekistan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tatarstan är en oljerik delrepublik och det känns när man promenerar på dess huvudstads vackra gator. 

 

 

 

Vi besökte också inre delar av Tatarstan – närliggande ön Svijazhsk som byggdes av Ivan den IV ( “Förskräklige” ) under belägringen av Kazans slott.

Samt gjorde en dagsutflykt till Bolgar, den gamla huvudstaden av det mäktiga medeltidens rike vid Volga. Här kunde vi inte bara beundra en av världsarvets sevärdheter utan också bada i Europas största flod.

Förutom Tatarstan besökte vi också två delrepubliker som ligger vid Volga – först reste vi till Mari-El för med egna ögon beundra dess minst sagd konstiga huvudstad.

 

 

 

 

 

Överallt träffade vi vänliga människor som var glada att svara på våra frågor och nyfikna av att få veta mera om vårt land.

 

 

 

 

 

 

Samma bemötande upplevde vi i Tjuvashiens huvudstad, där övernattade vi på Tjeboksarys bästa hotel “Fyren”

De var med ett ord “en ny lyckad resa” av Svensk-ryska föreningen. Vi fick veta mycket nya  fakta om Ryssland och dess Volga-republiker, träffade nya vänner och kände varandra ännu bättre. Vi ses på föreningens nya evenemang !

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *