Ordförandens brev

28 oktober 2022

Bästa medlem.

Med detta medlemsbrev önskar SRF styrelse berätta om vad som planerats – så långt – för kommande evenemang. Detta medlemsbrev är nr.2 i höst, och är det första brevet som går ut även som vanlig post. Att det första brevet inte gick ut per vanlig postgång ber Ordförande Martin om förlåtelse.

Ifall du som är registrerad att per email få brev, och inte har fått ta emot vårt tidigare medlemsbrev i höst, bifogar vi detta som bilaga. 

Närmaste evenemang är en kulturkväll, en kaukasisk kväll med kaukasisk mat, med berättelser och bild-presentation från resan till Azerbajdzjan, tidig i september i år, där 10 medlemmar följde med reseledaren Alexey. Det planerades lite grann runt resan under Årsmötet, och senare detaljer fanns att läsa på Facebook.

Alexey bjuder in till kulturkvällen hemma hos sig, med början klockan XX, på adressen 

Andra, kommande evenemang, år 2022 :

  • En utflykt till Borgå, under december månads Julkalas. Bland annat att träffas på något café. Uppdatering kommer på Facebook samt SRF websida.

Andra, kommande evenemang, år 2023 :

  • En träff på Esplanadens källarcafe – cafe Esplanad – med förbeställning utav kaffe/semla.
  • Vårkanten – en utflykt kommer att planeras, till något slott eller slottsruin. Eventuell guidning.

Styrelsen välkomnar varmt ideér till verksamheten från Dig som medlem. Så att vi kan få till fler träffar, flera evenemang.

Är du som medlem intresserad av att följa med på något utav ovan nämda evenemang – anmäl då gärna ditt intresse till föreningens styrelse – via sekreteraren.

Sist, men inte minst : 

Medlemsavgiftens har höjts från 15 till 20 euro – vilket klubbades igenom av närvarande medlemmar vid senaste årsmöte. Ifall du ej redan har inbetalat medlemsavgiften i år,

vänligen betala medlemsårsavgift ( 20 € ) till Föreningens konto FI 83 4055 0011 6155 86.

Väl mött, 

Martin Andersson

Föreningens ordförande

30 mars 2019

Bästa medlemmar i Svensk-ryska föreningen!

Vår styrelse som valdes på föregående årsmöte (  består av sju personer : Tanja Ljungqvist (  viceordförande ), Martin Andersson ( sekreterare ) , Valentina Romkina (kassör), Tatiana Lazkaj, Eva Bergstöm-Laiho, Tatiana Dunaevskaya och  Alexey  Boldinyuk –  som valdes till föreningens ordförande) meddelar att på ett årsmöte den 29 mars 2019 blev hela styrelsen återvald.  Vi berättade om vår verksamhet under gånget år och om nya planer, som  inkluderar bl.a. litteratur – och kulturkvällar, julfest, barnprogramm och “lilla ryska skolan”, samt några reseförslag  –  bl.a. Tatarstan.

Föreningens websida kommer att uppdateras, besök gärna sidan och se bilder från de evenemang vi har ordnat hittills www.svenskryska.fi. Dessa som använder sociala nät kan följa oss på https://www.facebook.com/svenskryska/, där finns det aktuella information och intressanta länkar angående vår agenda.

Årsmöte beslöt att medlemsavgiften för verksamhetsåret 2019-2020 blir 15 euro. Föreningen är beroende av medlemsavgiften för att kunna ordna trevligt och intressant program för medlemmarna och  därför hoppas vi att ni kan betala 15 € till

Aktia FI83 4055 0011 615586  ( Svensk-ryska föreningen )

Vänligen skriv namn i meddelande-rutan. Om Er adress ändras meddela till  alexscanrus@gmail.com

Vi önskar Er alla en skön och inspirerande vår, vi ses på Svensk-ryska föreningens årsmöte !

Alexey Boldinyuk

Föreningens ordförande