Medlemsbrev 2015

1

Bästa medlemmar i Svensk- ryska föreningen!

Vi har ett aktivt och intressant år bakom oss med en fin resa, trevlig kulturkväll, barnklubb och mycket annat. Vi kommer att jobba vidare på den verksamheten som vi alla tycker är viktigt för oss och vår förening. Vi tackar ER alla som har betalat sin medlemsavgift och vill påminna de som inte har gjort det att medlemsavgiften är avgörande för vår verksamhet och vi därför hoppas att Ni betalar den och tackar redan på förhand.

Årsmöte ägde rum den 31 mars på kafé Julia i Helsingfors, Per Stenbäck fungerade som årsmötets ordförande. På mötet återvaldes Tanja Ljungqvist till föreningens ordförande, styrelsens sammansättning blev: Alexej Boldinyuk, viceordförande, Tatiana Lazkaj (sekreterare), Natalja Shmakova (kassör), Victoria Peemot (ny), Tatiana Dunaevskaya (ny) Kirsti Lindfors och Carita Holthoer.

Som första evenemanget för året kommer vi att arrangera en litteraturkväll den 25 april

klo. 17.00 på Björkholmsvägen 10, Drumsö. Alexey Vostrov (Sankt-Petersburg) berättar om sin nyutgivna bok “Svensk arkipelag i Finland”, besvarar frågor, vi diskuterar kring temat “finlandssvenskar och ryssar i historiskt perspektiv”.

I maj arrangerar vi en resa till gamla Vaalaamo kloster 22-24 maj. Vi åker med buss till Sortavala via Värtsilä, övernattar på hotellet Piipun Piha. På kvällen gör vi promenad med temat ”Finska spår i Sortavala”. På lördagsmorgon tar vi båt till Valaam, där stannar vi på hotellet Zimnyaya. Guided vandring på kloster med omgivningar. På söndagen åker vi med båt till Priozersk ( Kexholm ), där besöker vi medeltida fästningen. Vidare med buss via Viborg till gränsen. Om tiden finns ska vi göra en promenad i Viborg, möjligheter att shoppa. I Helsingfors anländer vi sent på söndagens kväll. Priset för medlemmar i föreningen är 150 Eur ( inkluderar alla resebiljetter, 2 nätter i dubbelrum , 3 middagar, programm med guiden). Varje deltagare skaffar ett ryskt visum själv. Anmälningar görs senast 1 Mai 2015 på info@svenskryska.fi eller per telefon 040 900 6880

På hösten planerar vi en kulturkväll med både ryskt och finlandssvenskt program. Informationen om kulturkvällen skickar vi i september.

 

Vi kommer att fortsätta utveckla verksamheten för barn och en barnklubb kommer att fungera i Esbo med fyra evenemang under verksamhetsåret.

 

Föreningens webbsida har uppdateras, besök gärna sidan och se bilder från de evenemang vi har ordnat hittills.   www.svenskryska.fi, samt följa oss på Facebook.

Årsmöte beslöt att förändra medlemsavgiften för verksamhetsåret 2015-2016 till 12 euro.

 

Avgiften betalas till: Aktia FI83 4055 0011 615586

Skriv namn, adress, telefonnummer och e-post adress i meddelande.

Om Er adress ändras meddela vänligen till; tlazkaj@gmail.com,

 

 

 

Tanja Ljungqvist

Föreningens ordförande