Medlemsbrev 17 mai 2018

Bästa medlemmar i Svensk- ryska föreningen i Finland r.f. !

Vi vill tacka alla medlemmar som deltog i årsmötet där vi presenterade några förslag till aktiviteter. Långa och sköna sommaren börjas och vi vill bjuda er till några gemensamma evenemang.

9 juni ordnar vi resan till Museet Degerby Igor

Vi ordnar transport, biljetter till utställningen och kaffe med bakelse på museets cafe. Dessa som vill resa från Helsingfors med oss kan hämtas 9 juni klo. 11.00 från Mannerheims staty inför Kiasma-museet. Vänligen anmäla deltagande genom att betala 5 Eur till Föreningens konto FI83 4055 0011 615 586 med anmärkningen “Igor-museet”, senast 31 mai.

Om ni kommer med egen bil så behöver ni inte betala utan anmäl sig på något sätt , t.ex. genom att ringa/smsa till Alexey 040 900 6880. Då träffas vi på museet klo.12.00, Furuborgsvägen 6, 10160 Degerby

Ni vet kanske vad är det för ställe men vi kan påminna att Museet Degerby Igor koncentrerar sig på den s.k. Porkala Parentesen eller åren 1944-1956 då området var utarrenderat till Sovjet. Det blev en enastående period i vårt lands politiska historia. Enastående farlig för vårt lands självständighet också. Så enastående att man egentligen först nu fått grepp om och intresse för den. Hur upplevde Porkalabasens invånare sin tid här? Vi har fått unika bilder och berättelser. Varför hällde Vladimir Novikov vodka i soldaternas öl? Och naturligtvis: Vem var Igor? https://www.degerby.fi/fi/museo/igor

14 juli ordnar vi picknik vid Ekudden, presidenternas bostad intill Fölisön

Vi träffas vid ingången till museet klo. 13.00. Efter guidningen om den Finsk-Ryska relationen under Kekkonens tid fortsätter vi till Fölisön för att dricka kaffe med tilltug och fortsätta diskussionen. Föreningen betalar inträdesavgifter, guidningen och föreslår traktering åt aktiva medlemmar.

Anmälning per telefon 040 900 6880 eller e-mail scanrus@welho.com

31.07 – 07.08 Resan till Vitryssland
Styrelsen beslutar att medlemmarna kan informeras om en resa, förutsatt att resan betalas utav medlemarna själva. Anmälning till Alexey, på e-mail scanrus@welho.com.
Mera info på vår hemsida
Förutom nämnda evenemang planerar vi besök på Mannerheims museet i september samt en traditionell kulturkväll i oktober, mera info senare.

Vi vill även påminna Er att betala medlemsavgiften på 15 euro till Föreningens konto FI83 4055 0011 615 586. Tack till Er som har redan betalat – efter senaste brev var det nästan femtio medlemmar !

Besök vår webbsida www.svenskryska.fi och Facebook https://www.facebook.com/svenskryska.

Vi tar gärna emot era idéer och förslag till verksamheten, tveka inte att ta kontakt med oss.

På styrelsens vägnar önskar jag Er en fin sommar och ser fram emot våra träffar!

Alexey Boldinyuk

Föreningens ordförande

по-русски

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *