Information från styrelsen

20.09.2014

Bästa medlemmar i Svensk- ryska föreningen!

Hoppas Ni alla har hunnit njuta av den fantastiska sommaren som erbjöds oss i år och ser framemot verksamheten i vår förening.

Med glädje inbjuder vi Er till en svenskrysk kultur – middag som ordnas i en familjär atmosfär hemma hos en av våra styrelsemedlemmar Carita Holthoer. Vi bjuder på en trerättersmiddag, sång, musik och trevlig samvaro. Kvällen ordnas den 26 oktober kl.16 på adressen: Albertsgatan 3 A, Helsingfors.
För musikprogrammet står duon Polina och Sergej som kommer att uppträda med både ryska och finlandssvenska sånger.

Deltagaravgift är 15 euro, barn under 12 år gratis. Vänligen anmäla Er till festen genom att betala deltagaravgiften till vårt konto: Aktia FI83 4055 0011 615586 senast den 14 oktober.

Den 8 november ordnas en fest för barn, tiden 16-18, adressen: Espoo, Matinkatu 7.

Vi kommer att delta i ett samarbetsprojekt med Luckan i Borgå och representera föreningen under ”Christmas around the world” dagen i Kulturhuset Grand den 23 november, välkomna med.

Föreningens webbsida har uppdateras, besök gärna sidan: www.svenskryska.fi och tyck till.
Vi finns också på Facebook.

Vi önskar Er alla en skön höst och ser fram emot att få träffa er snart.

Tanja Ljungqvist
Föreningens ordförande

 

 

30.05.2014
Bästa medlemmar i Svensk- ryska föreningen!

Vi har inlett nya verksamhetsåret med en resa till staden Pskov i Ryssland, ett trevligt sätt att sätta igång verksamheten.

Årsmöte ägde rum den 31 mars där Tanja Ljungqvist återvaldes till föreningens ordförande, styrelsens sammansättning är följande: Jan von Heiroth, viceordförande (ny), Tatiana Lazkaj (sekreterare), Natalja Shmakova (kassör), Nadja Gustafsson (ny), Alexej Boldinyuk och Kirsti Lindfors sköter om information och webbsidan och Carita Holthoer fungerar som arkivarie.

Nästa evenemang kommer att arrangeras på hösten, vi planerar en kulturkväll med både ryskt och finlandssvenskt program. Informationen om kulturkvällen skickar vi i september.

Vi kommer att fortsätta utveckla program för barn och en barnklubb kommer att fungera i Esbo med fyra evenemang under verksamhetsåret.

Föreningens webbsida kommer att uppdateras, besök gärna sidan och se bilder från de evenemang vi har ordnat hittills www.svenskryska.fi

Årsmöte beslöt att inte förändra storleken på medlemsavgiften för verksamhetsåret 2014-2015 avgiften förblev 10 euro. Föreningen är beroende av medlemsavgiften för att kunna ordna trevligt och intressant program för medlemmarna och vi därför hoppas vi att Ni kan betala 10 € till: Aktia FI83 4055 0011 615586
Skriv namn, adress, telefonnummer och e-post adress i meddelande.
Om Er adress ändras meddela vänligen till  tlazkaj@gmail.com.

Vi önskar Er alla en skön och trevlig sommar, på hösten träffas vi igen i svensk-ryska föreningens glada tecken.

Tanja Ljungqvist
Föreningens ordförande